Foto

BARTS | Actualitat |BARTS Barcelona Arts On Stage tancarà les portes el proper 17 d’abril

21/03/2022

El projecte de sala transversal creat i gestionat per TheProject no encaixa en les bases del concurs convocat per l’Ajuntament.

Amb el lema 'un espai per somiar’, BARTS va obrir al novembre de 2012.

En aquest temps ha aconseguit tornar a la ciutat un local que, des del 1994 i malgrat alguns intents anteriors, no havia arribat a reubicar-se en l'imaginari del públic.

Actualment és un model de referència, tant a nivell local com nacional, per la multiplicitat de projectes artístics que ha programat al llarg de quasi 10 anys.

Amb una imatge contemporània i actual, ha estat un teatre on, amb més de 1.500 funcions, s’han alternat artistes i companyies consolidades amb les més emergents.

En la línia d’arts escèniques, BARTS ha optat per la comèdia més àcida i actual, de la mà de grans referents nacionals i internacionals com Andreu Buenafuente, Berto Romero, Goyo Jiménez, Antonia San Juan, Louis CK, Jamel Debbouze, Gad Elmaleh, Bill Bailey i molts més, així com de talents sorgits de les XXSS, com Martita de Graná, Inés Hernand i Galder Varas, Estirando el chicle o Deforme semanal, entre d’altres ; combinant-los amb grans produccions musicals i de teatre familiar, com la fita aconseguida per l’espectacle nascut a BARTS, El Petit Príncep que, amb 8 temporades, s’ha convertit en un clàssic de la cartellera de la ciutat.

Com a sala de concerts, ha esdevingut us espai obert a tothom sense distinció, promotors i festivals, amb quasi 1.000 artistes que han omplert una programació estilísticament variada amb tot tipus de gèneres musicals.

Guardonada amb els Premis ARC i els Premis Enderrock a la millor sala de concerts de Catalunya per votació popular.

Hem tingut l’honor d’impulsar les carreres d’artistes emergents que ja són referents de la música com Rozalén, Nil Moliner, Joan Dausà, Blaumut, El Kanka i molts més que relacionem més endavant.

Pel que fa a artistes referents del panorama nacional, hem comptat amb actuacions d'Estopa, Rosendo, Luís Eduardo Aute, Fangoria, Bebe, Leyva, Love of Lesbian o Tomatito, entre molts d’altres.

També han estat molts els artistes internacionals que han format part de la programació musical. Jamie Cullum, Foo Fighters, Chucho Valdés & Joe Lovano, Gloria Gaynor, Steve Vai, Joe Satriani, Pat Metheny, Alan Parsons, Andrés Calamaro, Jethro Tull, Lucinda Williams, Ute Lemper, Ben Harper, Beth Hart, Rick Astley, Kamasi Washington, Johnny Winter, Eels, Snarky Puppy, Macy Gray, Earth, Wind & Fire, The Cat Empire, Ron Carter, Yann Tiersen, Mark Lanegan, DeJohnette-Coltrane-Garrison, Camel, , Eliane Elias, The Waterboys, Dead Can Dance, Mon Laferte, LCD Soundsystem...

Però BARTS també ha estat un espai obert al circ i a la màgia. Al públic infantil. A la paraula, el debat i el pensament. A les conferències i les classes magistrals. Amb projectes audiovisuals, de televisió i de ràdio inèdits.

Un projecte transversal i sensible amb el barri i la ciutat. Amb voluntat solidaria i col·laborativa.

Tenint com a doble objectiu la qualitat artística i l’excel·lència per a l’espectador, tant a nivell d’equipaments de so i llums, com de comoditat, visibilitat i facilitats per la mobilitat.

I amb un suport decidit als nous creadors i talents emergents. Amb una gestió sostenible i control de preus populars. La primera sala a la ciutat en assolir el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle.

Un projecte d’èxit a Barcelona per on han passat més de 1.500.000 espectadors,  que es quedarà suspès per manca d’espai.

Les discrepàncies amb el detall i el contingut del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l'ús només a la mùsica, fa inviable la continuïtat del que es i el que ha estat BARTS i la seva proposta  transversal i multi escènica. Aquest fet ens ha fet prendre la dolorosa decisió de no presentar una proposta de continuïtat del nostre projecte i que estaria condemnada per endavant.

No volem acabar aquest comunicat sense agrair de debò a tota la gent que ens ha donat recolzament, especialment al llarg dels darrers mesos. Artistes, promotores de concerts, companyies de teatre, associacions, patrocinadors i empreses col·laboradores, etc. Però sobretot, moltes gràcies a tots els espectadors que ens han acompanyat i que han fet realitat aquest somni.
 

FITES ASSOLIDES DEL PROJECTE DE THE PROJECT PRESENTAT A L’AJUNTAMENT Al 2012 i RELACIO D'ARTISTES ACTUANTS

Projecte ciutadà
Els continguts aportats per BARTS han dotat tant al barri com a la ciutat d’una programació transversal de qualitat. Anualment és visitada per una mitjana de 170.000 espectadors.

Naming
BARTS, Barcelona Arts On Stage,
ha esdevingut sinònim de
proposta amb personalitat clarament vinculada a la ciutat de Barcelona.

Espai estratègic
En aquests anys, BARTS s’ha convertit en punt estratègic de l’eix cultural creat conjuntament amb altres equipaments culturals com la Filmoteca de Catalunya i el Conservatori Superior de Música del Liceu. El seu emplaçament el situa com un punt de diàleg entre el Paral·lel i el Raval.

Sensibilitat amb el barri
Ha acollit propostes veïnals que han obert l’espai al teixit social del barri. S’han dut a terme 43 projectes solidaris en col·laboració amb altres entitats i fundacions com la Fundació Lluita Contra la Sida, Fundació Vicente Ferrer, Casal dels Infants del Raval, Raval Solidari, Centre de Recursos Ciutat Vella, Fundació L’Arc Música, Codespa, Amics de la Gent Gran, Fundació Finestrelles, Fundació Sant Pere Claver, Luces Solidarias, Dream Nepal, Fundació Vicki Bernadet, Creu Roja, Més que Salut, Sonrisas de Bombay, Avismón, Fundació La Roda, Fundació Brandao, Fundación SOS Infancia,Grup Caliu, FEMAREC, Associació Alvent, Fundació Tot Raval i La Casa dels Xuklis.

Els nostres creadors
El projecte ha mantingut una forta mirada cap al talent local i nacional, tant pel que fa la música com en la dramatúrgia, tal com es detalla al final.

Proposta transversal
Amb un total de 1.104 activitats programades i 1.340.000 assistents entre novembre del 2012 i desembre del 2020. Ha ofert una proposta transversal arriscada i personal per a tots els públics que ha combinat teatre, circ, dansa, concerts, festivals i formats audiovisuals. Amb més de 1.740 funcions, ha ofert 258 espectacles de dansa, teatre i circ; 43 activitats de projectes solidaris;
742 concerts d’un total de 827 artistes; 107 conferències i debats; i 13 programes de televisió i ràdio.

Restyling
Al llarg d’aquests anys, BARTS s’ha convertit en una sala pionera gràcies a la seva dotació tècnica i a una cuidada línia estètica, que ha inclòs la incorporació de suports com pantalles LED. A més, BARTS és la primera sala híbrida de l’Estat gràcies a la instal·lació d’un sistema de streaming.

Col·laboració amb l’àmbit privat
Ha establert sinergies i intercanvis amb gairebé una vintena d'empreses de l’àmbit privat a través de convencions, congressos, presentacions i trobades privades. I ha aconseguit captar patrocinis integrats amb empreses de la ciutat que s'identifiquen amb el suport a la cultura.

Territori de festivals
S’ha convertit en epicentre de cicles i festivals com el Festival Internacional de Jazz de Barcelona,
Primavera Sound, Guitar BCN, Cruïlla, Grec, Festival Mil·lenni, Mutek, Share Festival, Ciutat Flamenco, Curtcircuit / Clubcircuit, Festival de Fado, ELLES Festival, Grans del Gòspel, Girando por salas i Estrena’t.

Un nou espai obert a la paraula
També s’ha constituït un espai obert a la paraula, amb un total de 107 debats, conferències i trobades en el camp de l’art, la ciència, la investigació o les humanitats a través dels cicles de debats i trobades com el Cicle Instint, BCNegra o Emprenedors.

Proposta gastronòmica singular
Al 2013, amb l’assessorament professional del Grup GSR (7 Caníbales) es va seleccionar la millor proposta de restauració. Els responsables del Restaurant Cata 181, la cocteleria Ideal
i l’espai gastronòmic Mas Sorrer es van fer càrrec d’aquest serveis, es va obrir la cocteleria amb restaurant al Barts Club i la terrassa davant la Plaça Raquel Meller. En l’actualitat, BARTS disposa dels serveis gastronòmics i de barres Aura- Berasategui.

Comunicació eficaç
Ha dissenyat una comunicació d’acord la transversalitat absoluta i la cultura entesa com un tot que inclou totes les expressions possibles. La seva presència a les xarxes socials ha estat activa i constant, i compta amb convenis de patrocini amb alguns dels mitjans més destacats del nostre país.

> Gestió sostenible
L’equip directiu ha dut a terme un projecte professionalitzat que ha aconseguit complir amb el repte dels objectius tant artístics com econòmics. La primera sala a la ciutat que ha assolit el certificat BIOSPHERE SUSTAINABLE LIFESTYLE.

Generació de nous continguts audiovisuals
Ha col·laborat en la generació de continguts audiovisuals, des de programes de televisió o ràdio fins a videojocs en un total de 13 esdeveniments.

Ha potenciat la presència de continguts dirigits al públic infantil, tant en la vessant familiar com en la relació amb centres educatius i de formació. Amb un conveni anual amb les escoles Coco Comin, Som-hi Dansa, Escola Memory, Musicart, Mab Dance Center, Escola Xamfrà, Show your dance, Escola Thuya, Duo Dance, Escola Bailongu i el Campionat de Danses Urbanes FitKid. Durant aquests anys, ha signat 47 convenis anuals amb escoles i centres formatius. En aquest sentit, ha acollit més d’una vintena d’obres de teatre dirigit al públic infantil i familiar.

Tanmateix, s’han establert convenis de pràctiques amb centres d’educació professional de diferents àmbits, que han facilitat al seu alumnat realitzar la formació pràctica a les instal·lacions i sota la tutoria del personal del teatre.

PROPOSTA ARTÍSTICA

Música
BARTS Ha esdevingut també plataforma per a artistes emergents, a l’hora que han passat referents tant nacionals com internacionals. El resultat han estat 742 concerts d’un total de 827 artistes.
Talents emergents: Rozalén (2014), Joan Dausà (2014), Las Migas (2013), Roger Mas (2013), Joana Jiménez (2013), Andreu Rifé (2013), India Martínez (2013), La Casa Azul (2013), Dorian (2015), Blaumut (2015), Fredi Leis (2015), Damià Olivella (2015), Ramon Aragall i Pol Cruells (2015), Lucy Rose (2015), Steve Munar (2015), Els Catarres (2016), Gossos (2016), Bambikina (2016), Pavvla
i Estúpida Erikah (2017), Lu Rois + Espaldamaceta (2017), Julia Holter (2017), Joan Colomo (2017), Mazoni (2017), Cesc Freixas (2017), Maria Arnal i Marcel Vagés (2017), Joana Serrat (2017), Niño de Elche (2018), Nil Moliner (2018 Club, 2019 i 2021 gran), Ana Tijoux (2018), Obeses (2018), Ciao Marina (2018), Joan Queralt (2018), Marta Delmont (2018), Doctor Prats (2018), Señor Canario (2018), Mar Vilaseca (2018), Tom Odell (2018), Ana López (2018), Aitorpenak (2018), Odetta Hartman (2018), Joan Blau (2018), Bely Basarte (2018), Paral·leles: Putochinomarción (2018), Donallop (2018), Paul Alone (2018), Rita Payés (2018 Club, 2021 gran), Low People (2018), Minova (2018), Deco Pilot (2018), Andrea Motis (2019, 2021), Masvidal (2019),Llars (2019), Eva Fernández Trio (2020), Ferran Palau (2020),  La Sra. Tomasa (2020), Suu (2021), Judit Neddermann (2021), Agoney (2021), Miriam Rodríguez (2021), Raúle (2021), Soyla (2021), Nicki Nicole (2022), Marlon (2022), María Peláe (2022), Rodrigo Cuevas (2022), Elvira Sastre (2022), 31 FAM (2022), i Carlos Sadness (2022).

Referents nacionals: Estopa, Rosendo, Luis Eduardo Aute, Antònia Font, Els Amics De Les Arts, Antonio Carmona, Love Of Lesbian, Tomatito, Iván Ferreiro, Fangoria, Nacho Vegas, Sílvia Pérez Cruz, Ismael Serrano, Quique González, Bebe, Delafé y Las Flores Azules, Pedro Guerra, Macaco, Revólver, Els Pets, Russian Red, Sidecars, Mayte Mar n, Gerard Quintana, Los Secretos, Coque Malla, La Unión, Martirio, Duquende, Mikel Erentxun, Manolo Tena, Café Quijano, La Oreja De Van Gogh, León Benavente, David Bustamante, Kiko Veneno, Ismael Serrano, El Arrebato, Mocedades y Los Panchos, Manu Guix, MClan, Lori Meyers i Zenet.

Referents internacionals: Jamie Cullum, Chucho Valdés & Joe Lovano Quintet, Steve Vai, Foo Fighters, Jorge Drexler, Maceo Parker, Joe Satriani, Pat Metheny, Alan Parsons, Andrés Calamaro, Gloria Gaynor, Jethro Tull, Lucinda Williams, James Rhodes, Ute Lemper, Ben Harper & Charlie Musselwhite, Beth Hart, Rick Astley, Kamasi Washington, Wim Mertens, Lizz Wright, Johnny Winter, Eels, Snarky Puppy, Macy Gray, Earth, Wind & Fire, John Scofield, The Cat Empire, Ron Carter, Yann Tiersen, Angélique Kidjo, Caravan Palace, James Vicent McMorrow, Kenny Barron-Dave Holland, Richard Bona, Mark Lanegan, John Grant, Bill Callahan, Maria Gadú, Chris an Sco Atunde Adjuah, DeJohne e-Coltrane-Garrison, Camel, Christopher Cross, Zakir Hussain, Lambchop , Lila Downs, Marcus Miller, Cimafunk, Judith Owen, Andrew Bird, Paul Carrack, Eliane Elias, Kevin Johansen, The Waterboys, Martha Reeves & The Vandellas, Dead Can Dance, Mon Laferte, Joe Jackson, John Mayall OMD i LCD Soundsystem.

>Teatre
Andreu Buenafuente, Berto Romero, Goyo Jiménez, Martita de Graná, Ignatius Farray, Pantomima Full, Raúl Cimas, La vida moderna, Antonia San Juan, Inés Hernand & Galder Varas, Pablo Ibarburu, Juan Amodeo, Gad Elmaleh, Jamel Debbouze, Bill Bailey, Quim Masferrer, Dani Martínez, El Sevilla, Mongolia, Estirando el chicle, Juan Amodeo, Javi Sancho, Venga Monjas, Louis C.K., Corbacho, Santiago Segura, Los modernos, Loulogio, Enrique San Francisco, Jamming, El Sevilla, Pablo Carbonell, Toni Moog, Tres calaveres huecas, No te metas en política, Patente de corso i el Festival InRisus.

> Teatre Musical i altres
Boig per tu, Miedo d’Albert Pla, The Primitals, La Llamada, Cartes a Julieta, Guerra amb Albert Pla i Fermin Muguruza, Tenors, Michael’s Legacy, BLAM!, Farrucos & Fernández, Merda d’artista, Casi normales, Soy de Cuba, Grease Reloaded, Orgasmos, Sombras de la Habana, I Congrés Femení de Supervivències, París, El Rei Borni, Tomás Moro, Els Reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillip the Sixth, Mafia, La Gran Ofensa, Joglars, Blam!, NOC un autentico vodevil, Mummenschanz, White Rabbit-Red Rabbit, Breakin’ Mozart, Tap Factory,  Cambuyón, Power Up, Mayumana, Peyu, Alberto San Juan, Les roses de la vida, Temps, Quim Masferrer, Sasha Velour, Simon & Garfunkel Through the Years, bROTHERS iN Band, Luxuria i Tiempo nuevo.

Teatre, Companyies emergents BARTS CLUB
Gràcies a l’espai BARTS CLUB s’han pogut presentar obres de joves companyies emergents. Amb una programació de clara vocació inclusiva i també d’aposta per la presència de dones en la direcció i la dramatúrgia, han actuat entre d’altres: Companyia La Paradoxa, LAminimAL Teatre, Nico & Sunset Produccions, Impro Barcelona, Fresquita Montes, Las Lloronas, La Pepo Teatre, Cia. Inèrcia, Cia. Ensemble, Las Raras, Inda Pereda, Cia. La Joglaresa, Gorgona Teatre, Cia. La Melancòmica, Cia. Protàgores, Cia. Aura al pou, Cia. La Puta precària, UVE Teatre, Las Dolores Antitheatre, Cia. Les Improvisables, Etc. Teatre, Toma Pa ti, Cia. La Resiliència, NOYO Colectivo, Divines, La maièutica i Cia. De sang, Cia. La Haus, Cia. La Beatriz i Las Marias.

Infantils
El Petit Príncep (8 temporades), Clanners, Peppa Pig, Dàmaris Gelabert, Pin8: El Musical, Reggae per Xics, Rock en familia: Descubriendo a Michael Jackson, Amics de la Bressola, El cohete musical, Los Pica Pica, Ciudad Arcoiris, Juan D, Beatriz con los Lunnis, Jan & Julia – Kids and Us, La leyenda del Unicornio, Adan y Eva en Broadway, Red Rock Caperucita, Fixi Show, Beatles for Kids, Luli Pampín i Rock n’Children en Familia: Descubriendo a AC/DC.

Circ i Màgia
Circ Eoloh, Mr. Snow, Festival de Màgia i Circ, Dakris, Jandro, Mago Sun,  Mag Shado, Showmag Gerard Borrell, 100x100 Blake, Toni Bright i el Mag Pere Rafart.

Pensament
Cicle Instint: Ferrran Adrià-Andreu Buenafuente, Teresa Forcades-Albert Om, Risto Mejide-José Corbacho, Jordi Évole-Ana Pastor, Xavier Sala i Martín-Andreu Buenafuente, Albert Sánchez Piñol-Toni Soler, Eduard Punset-Andreu Buenafuente, Ada Colau-Jaume Barberà, Germans Roca-Albert Om, Kilian Jornet-Albert Om, Gerard Piqué-Joan Mas, Lluís Llach-Albert Om, Dr. Buenaventura Clotet-Jose Corbacho, Javier Mariscal-Andreu Buenafuente i Artur Mas-Iñaki Gabilondo.
BCNegra: Kostas Vaxevanis, Andrea Camilleri, Sue Grafton, Donna Leon David C. Hall, Dolores Redondo, Dennis Lehane i altres.

Emprenedors: Jóvenes en paro no parados, Emprenedoria des d’un atre punt de vista,  FIU Barcelona, propulsión de talento creativo,  Experimenta, Barcelona Activa i la Associació Juvenil INNY, FIU Barcelona (en diferents anualitats), Motivadores Mediolanum i ENTI-UB de MOAY (en diferents anualitats).

Divulgació: Xevi Verdaguer (Transfórmate), Daniel Habif (Inquebrantables), Sílvia Congost i Patrícia Ramirez (10 maneras de cargarte tu relación de pareja), Patricia Ramirez i Rafa Blanca (La ansiedad no mata, pero fatiga), Marc Evan (Quién dijo crisis?) i altres.

Esdeveniments privats i corporatius
Col·laboracions amb el MWC, Huawei, Deutsche Telekom, i altres esdeveniments: Vueling, Minolta, Narciso Rodríguez, Vodafone One, Revlon, Deloitte, Puig, Brookmans Gin, Elzaburu, Lidl, L’Oreal, Mediapro, Globally, Amgen, Tecnocasa, Vichy Catalan, Cohesity,  BigSEO i SDG Essentia i Red Bull BC One Spain Cypher.

Audiovisuals
Barcelona Nit d’estiu, Let’s get lost- Chet Baker, Barcelona Nit d’hivern, Playing Lecuona, Documental RAC1 RAR La força del torró solidari, El Foraster TV3, FX ANIMATION, episodi pilot El dia de demà TV3, Club Super 3, Movistar: Entrevistes, Fricandó Matiner, Late Motiv, La Segona Hora de RAC1, Carne Cruda, Nadie Sabe nada, La Sotana, No te metas en política, La Ruina, ¡Buenos días Javy y Mar! i ¡Puedo Hablar?. També s’ha celebrat la Lliga de Videojocs Professional Kick  FIFA.

Punt de trobada del sector
BARTS ha acollit diverses edicions dels premis ARC i els premis MAX, així com esdeveniments reivindicatius dels sectors musical i teatral, Jornades Professionals i Rodes de premsa.

Venda d’entrades

Programació

Patrocinadors

 • Estrella Damm
 • el periodico
 • Arcoiris
 • BTM
 • Nivell Publicitari

Segueix-nos a

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram

Sobre BARTS

BARTS, Barcelona Arts on Stage, és l’espai de les arts escèniques i de la música més plural i polièdric de la Ciutat: Un espai per somiar.

Empresa associada a:

 • ADETCA
 • ASACC

Amb el suport de:

 • Generalitat de Catalunya
 • Ajuntament de Barcelona
 • INAEM