Foto

BARTS | TARTA RELENA

GREC 2021

7 de juliol

ESPECTACLE REALITZAT (2021)

Un espectacle multidisciplinari i multidimensional, més enllà del format de concert, en el qual diversos llenguatges artístics embolcallen les veus i les cançons del primer llarga durada d’un dels projectes musicals més originals dels últims anys.
 
Us parlem del primer LP de dues artistes, Marta Torrella i Helena Ros, que ja fa un parell d’anys s’han posat el públic a la butxaca amb els dos primers treballs discogràfics que han editat fins ara.
 
El seu repertori parteix de músiques de tradició oral i cançons d’autor relacionades d’alguna manera amb el Mediterrani, territori natural d’unes veus excepcionals que aposten per fer-se seves aquestes melodies sense complexos.
 
El seu folk diferent i absolutament personal posa a dialogar aquest cop els ritmes i les sonoritats electròniques amb les veus de les artistes, que en els temes d’aquest nou treball s’entrellacen, conversen, s’intercanvien i juguen més del que ho havien fet a Ora pro nobis i Intercede pro nobis, EP del 2019 i el 2020, respectivament.
 
Ara presenten el primer llarga durada, i el porten a escena fent servir diversos llenguatges artístics (dramatúrgia, disseny de llums, moviment, escenografia i vestuari) que dialoguen entre si, acompanyant el cant i la música en directe.    
 
Tarta Relena va néixer com a projecte musical l’any 2016. És la unió de les veus i els talents de dues intèrprets que volien explorar a cappella els estils diversos de la música vocal. Arrangen melodies de diferents països de l’àrea mediterrània en la llengua original però les porten al seu territori, sempre buscant la màxima expressivitat amb el mínim possible d’elements.
 
Ora pro nobis, el seu debut del 2019, es va endur un premi Enderrock de la crítica al millor disc de folk i un premi Calàndria de música concedit per la publicació digital Núvol. Intercede pro nobis, que va veure la llum en ple confinament, va ser triat per la revista Rockdelux com a millor EP nacional del 2020.
 
Una coproducció del Festival (a)phònica de Banyoles, La Marfà - Centre de creació musical (Girona), Tarta Relena i The Indian Runners.
 


*Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats per un tutor legal o un adult que se’n faci responsable. Imprescindible presentar l’autorització de menors (veure documents adjunts) degudament impresa i complimentada. 

** Un cop comprades les localitats, no es permeten canvis ni devolucions.  

Autoria: Marta Torrella, Helena Ros (Tarta Relena) Direcció: Marta Torrella, Helena Ros (Tarta Relena) Dramatúrgia: Roser Casamayor Interpretació musical: Marta Torrella, Helena Ros (Tarta Relena) Escenografia i direcció d’art: Clàudia Torrents (Arkivia) Moviment: Joaquín Collado (Antes Collado) Vestuari: Pau Aulí Disseny de la il·luminació: Pol Mas de Xaxàs, Marc Arroyo (Oscila Studio) Disseny del so directe / Concepció sonora: Gerard Valverde Ajudanta de direcció: Roser Casamayor Producció: Arnau Seguí, Oriol Barba (The Indian Runners) Fotografia: Irene Moray

Video

Estils: Música

Documents adjunts

Notícies relacionades

Venda d’entrades

Programació

Patrocinadors

 • Estrella Damm
 • el periodico
 • Arcoiris
 • BTM
 • Nivell Publicitari

Segueix-nos a

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram

Sobre BARTS

BARTS, Barcelona Arts on Stage, és l’espai de les arts escèniques i de la música més plural i polièdric de la Ciutat: Un espai per somiar.

Empresa associada a:

 • ADETCA
 • ASACC

Amb el suport de:

 • Generalitat de Catalunya
 • Ajuntament de Barcelona
 • INAEM