català | castellano
BARTS
BARTS

Moltíssimes gràcies

per haver fet realitat aquest somni!

Amb el lema 'Un espai per a somiar', BARTS va obrir al novembre de 2012.

En aquest temps ha aconseguit tornar a la ciutat un local que, des del 1994 i malgrat alguns intents anteriors, no havia arribat a reubicar-se en l'imaginari del públic.

Actualment és un model de referència, tant a nivell local com nacional, per la multiplicitat de projectes artístics que ha programat al llarg de quasi 10 anys.

Amb una imatge contemporània i actual, ha estat un teatre on, amb més de 1.500 funcions, s’han alternat artistes i companyies consolidades amb les més emergents.

En la línia d’arts escèniques, BARTS ha optat per la comèdia més àcida i actual, de la mà de grans referents nacionals i internacionals com Andreu Buenafuente, Berto Romero, Goyo Jiménez, Antonia San Juan, Louis CK, Jamel Debbouze, Gad Elmaleh, Bill Bailey i molts més, així com de talents sorgits de les XXSS, com Martita de Graná, Inés Hernand i Galder Varas, Estirando el chicle o Deforme semanal, entre d’altres ; combinant-los amb grans produccions musicals i de teatre familiar, com la fita aconseguida per l’espectacle nascut a BARTS, El Petit Príncep que, amb 8 temporades, s’ha convertit en un clàssic de la cartellera de la ciutat.

Com a sala de concerts, ha esdevingut us espai obert a tothom sense distinció, promotors i festivals, amb quasi 1.000 artistes que han omplert una programació estilísticament variada amb tot tipus de gèneres musicals.

Guardonada amb els Premis ARC i els Premis Enderrock a la millor sala de concerts de Catalunya per votació popular.

Hem tingut l’honor d’impulsar les carreres d’artistes emergents que ja són referents de la música com Rozalén, Nil Moliner, Joan Dausà, Blaumut, El Kanka i molts més que relacionem més endavant.

Pel que fa a artistes referents del panorama nacional, hem comptat amb actuacions d'Estopa, Rosendo, Luís Eduardo Aute, Fangoria, Bebe, Leyva, Love of Lesbian o Tomatito, entre molts d’altres.

També han estat molts els artistes internacionals que han format part de la programació musical. Jamie Cullum, Foo Fighters, Chucho Valdés & Joe Lovano, Gloria Gaynor, Steve Vai, Joe Satriani, Pat Metheny, Alan Parsons, Andrés Calamaro, Jethro Tull, Lucinda Williams, Ute Lemper, Ben Harper, Beth Hart, Rick Astley, Kamasi Washington, Johnny Winter, Eels, Snarky Puppy, Macy Gray, Earth, Wind & Fire, The Cat Empire, Ron Carter, Yann Tiersen, Mark Lanegan, DeJohnette-Coltrane-Garrison, Camel, Eliane Elias, The Waterboys, Dead Can Dance, Mon Laferte, LCD Soundsystem...

Però BARTS també ha estat un espai obert al circ i a la màgia. Al públic infantil. A la paraula, el debat i el pensament. A les conferències i les classes magistrals. Amb projectes audiovisuals, de televisió i de ràdio inèdits.

Un projecte transversal i sensible amb el barri i la ciutat. Amb voluntat solidaria i col·laborativa.

Tenint com a doble objectiu la qualitat artística i l’excel·lència per a l’espectador, tant a nivell d’equipaments de so i llums, com de comoditat, visibilitat i facilitats per la mobilitat.

I amb un suport decidit als nous creadors i talents emergents. Amb una gestió sostenible i control de preus populars. La primera sala a la ciutat en assolir el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle.

Un projecte d’èxit a Barcelona per on han passat més de 1.500.000 espectadors, que es quedarà suspès per manca d’espai.

Les discrepàncies amb el detall i el contingut del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l'ús només a la mùsica, fa inviable la continuïtat del que es i el que ha estat BARTS i la seva proposta transversal i multi escènica. Aquest fet ens ha fet prendre la dolorosa decisió de no presentar una proposta de continuïtat del nostre projecte i que estaria condemnada per endavant.

No volem acabar aquest comunicat sense agrair de debò a tota la gent que ens ha donat recolzament, especialment al llarg dels darrers mesos. Artistes, promotores de concerts, companyies de teatre, associacions, patrocinadors i empreses col·laboradores, etc. Però sobretot, moltes gràcies a tots els espectadors que ens han acompanyat i que han fet realitat aquest somni.

Veure fites assolides i relació d'artistes actuants

BARTS BARCELONA ARTS ON STAGE
és un projecte de TheProject Music Company,
organitzador de concerts, festivals i esdeveniments de Barcelona.

TheProject

Descobreix més esdeveniments!